Fysiotherapeut

Wanneer naar de fysiotherapeut?

Ieder jaar gaan er zo’n 3,6 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Meestal gaan mensen naar de fysiotherapeut omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een bepaalde beweging problemen oplevert.

Het kan van alles zijn: een sportblessure (achillespees blessure), een klacht opgedaan tijdens het werk, revalidatie na een ongeval of een operatie, een “verkeerde” beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Behandeling met fysiotherapie

Een fysio behandeling duurt ongeveer een half uur per sessie. Geen klacht is hetzelfde en elk lichaam reageert anders op de behandelingen. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van je lichamelijk klacht, door je eerst een aantal vragen te stellen en je te onderzoeken. Op basis daarvan stelt hij samen met jou een behandelplan op.

De fysiotherapeut adviseert, behandelt, begeleidt en coacht jou in je herstelproces. Hierbij kan je meestal gebruik maken van gespecialiseerde revalidatie apparatuur onder begeleiding van speciaal geschoolde fysiotherapeuten.

Ook preventief advies en voorlichting behoort tot de taken van de fysiotherapeut. Door gerichte begeleiding leer je voldoende en verantwoord te bewegen.

Fysio Den Bosch bij achillespees blessures
Heb je last van je achillespees? Maak snel een afspraak en kom bij ons langs Fysio Den Bosch!

Privacy Policy | Contact